fbpx

foto | La braț cu politica românească. O moldoveancă, stagiară în Administrația Prezidențială de la Palatul Cotroceni

O tânără moldoveancă cu ambiții mari privește politica unei țări europene din culisele acesteia, făcându-și stagiul practic în Administrația Prezidențială de la Palatul Cotroceni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Letisia Cioaric s-a născut la sudul Moldovei, în localitatea Vîlcele din raionul Cantemir și încă de pe băncile școlii generale, tânăra își dorea să urmeze exemplul mai multor membri ai familiei sale și să își continue studiile în România. Realizarea visului ei nu a durat prea mult, astfel, imediat după finalizarea clasei a noua, moldoveanca a mers la un liceu din București.

Până în clasa a 12-a, Letisia a avut destul timp pentru a trăi diverse experiențe și pentru a obsera anumite probleme ale societății, care așteaptă o soluție. Tânăra a hotărât că singurul mod prin care va putea schimba ceva este să înceapă de sus, de la politică.

„Decizia de a studia științele politice a venit în urma experiențelor pe care le-am trăit până a deveni studentă, observațiile pe care le-am văzut eu în societatea de acasă și felul în care se pune accent pe educație și am considerat că acest domeniu mă poate pregăti din toate punctele de vedere pentru a veni cu acele soluții pe care toți le așteaptă de la tânăra generație”, spune studenta plină de speranță.

Cu efort și determinare, moldoveanca a țintit sus și a obținut un stagiu practic tocmai în Administrația Prezidențială a României. Acolo, Letisia va putea să privească politica românească din spatele cortinelor și să adune destulă experiență de lucru pentru a trece la luarea hotărârilor și realizarea schimbărilor.

„Am avut și un interviu în prezența domnului Consilier Prezidențial de la acest departament, unul care nu a fost deloc ușor, am fost nevoită să demonstrez că sunt familiarizată cu politica românească și sunt la zi cu aceasta și că am cunoștințe de legislație, abilități de comunicare și altele. Am avut concurență, dar am depus tot efortul ca să demonstrez că merit acest stagiu”, a mai adăugat basarabeanca.

Viitoarea expertă în științe politice este mândră de rădăcinile sale și are încredere maximă în potențialul basarabenilor care aleg să își continuie studiile peste hotarele țării, spunând că profesorii sunt entuziasmați de ambiția de care dau dovadă tinerii noștri.

Pe cât de încrezătoare în capacitățile oamenilor de aici, Letisia nu este atât de mândră de situația politică a Republicii Moldova, spunând că actualmente ne aflăm pe o nișă foarte sensibilă și incertă. Totodată, stagiara de la Palatul Cotroceni nu își pierde speranța și are drept scop principal să învețe mult pentru a putea, cândva, face față provocărilor sistemului de acasă.

Articole asemănătoare

Back to top button