fbpx

foto | Intrarea în parcul Valea Trandafirilor, în plin proces de modernizare. Ce-i nemulțumește pe chișinăuieni?

Poarta care marchează intrarea în parcul Valea Trandafirilor se află în plin proces de modernizare. De câteva zile muncitorii s-au apucat să schimbe acoperișul vechi cu un noul. Totuși, deși ar părea că este o inițiativă demnă de laude, unii chișinăuieni sunt nemulțumiți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia spun că țigla metalică de culoare roșie nu va arăta estetic și că ar fi fost bine dacă se păstra autenticitatea construcției – fie oalele vechi să fi fost restaurate, fie să se fi pus altele noi asemenătoare celor de până acum.

L-am contactat pe Ion Ștefăniță, directorul Agenţiei de inspectare şi restaurare a monumentelor, pentru a afla ce circumstanțe au stat la baza schimbării acoperișului, cum a fost ales modelul și dacă era posibilă păstrarea oalelor vechi. Acesta ner-a spus că obiectivul dat nu are statut protejat, respectiv, nu face parte din Registrul monumentelor Republicii Moldova sau al municipiului Chișinău. Prin urmare, lucrările de amenajare pot fi facute fără entitățile de profil din domeniul patrimoniului, iar decizia de a schimba acoperișul cu țiglă metalică aparține Primăriei.

Foto: Isac Ioana via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button