fbpx

foto | Expoziția unui fotograf, dedicată medicilor din prima linie, vandalizată. „Să mai faci ceva frumos pentru oameni… ”

Expoziția lui Alex Iordache – un proiect de fotografii care surprind medici extenuați din Moldova pe timp de pandemie – a fost vandalizată. Imagini în acest sens au fost postate de o internaută.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fotografiile sunt amplasate lângă havuzul muzical de la Botanica, la intrarea în parcul Valea Trandafirilor din Chișinău. Din imagini observăm că fețele medicilor au fost acoperite cu pete negre.

„Încearcă să mai faci ceva frumos pentru oameni, pentru oraș… că poftim… îți piere cheful pentru totdeauna!”, a reacționat internauta care a publicat imaginile de la fața locului.

În acest caz s-a autosesizat Poliția Capitalei, care urmează să afle identitatea celor care au vandalizat proiectul.

„La fața locului s-au deplasat angajații IP Botanica pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii întreprind toate măsurile pentru identificarea persoanelor care au comis această contravenție, cu atragerea la răspundere conform legislației în vigoare”, a declarat ofițera de presă a Direcției de Poliție din municipiu, Natalia Stati.

În proiectul lui Alex Iordache, eroii din prima linie au fost surprinși cum stau „prinși” într-un colț gri, îmbrăcați în costume, cu urme de măști pe față și priviri obosite.

„Vreau să dedic următoarele patru zile pentru a vă arăta fotografii dintr-un proiect nou, drag sufletului meu. Am fotografiat personalul din prima linie timp de patru zile. Mai mult noaptea. Îndată ce ies din blocul pentru COVID-19”, scria fotograful în descrierea proiectului.

Foto: Alex Iordache

Articole asemănătoare

Back to top button