fbpx

foto | Descoperă destinații noi și acumulează amintiri pentru o viață. 7 locuri din România pe care le poți vizita în mini vacanța din această primăvară

În acest an mai mulți moldoveni vor avea partea de o mini vacanță în perioada Sărbătorilor Pascale, iar asta înseamnă că e timpul potrivit pentru a pregăti valiza, a porni să descoperi locuri noi și a acumula impresii și amintiri despre care să le povestești copiilor și nepoților. De această dată, ZUGO îți recomandă 7 locuri din România pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
  1. Viscri – satul autentic medieval românesc

Situată în județul Brașov, localitatea pare a fi rămasă undeva pe vremea copilăriei lui Nică. Petrece vacanța de Paște și rămâi impresionat de amabilitatea localnicilor, de limbajul desprins din amintirile lui Creangă și de peisajele pe care modernitatea nu a îndrăznit să le atingă nici măcar cu vârful degetului. Mai mult decât atât, poate te întâlnești și cu prințul Charles, care a cumpărat o casă în acest sat și guști împreună cu el din cea mai bună dulceață, care este vândută tocmai și la Paris.

Foto: tripadvisor.com

2. Castelul Peleș – reședința de vară a suveranilor români

Este unul dintre cele mai importante monumente ale Europei secolului XIX. Cu o suprafață totală de 3200 de metri pătrați, edificiul are de 160 de camere în care s-au păstrat și se mai țin colecții de tablouri din Europa și o bogată colecție de arme. Dacă îl vizitezi, cu siguranță vei rămâne impresionat de toate, de la fiecare colțișor de mobilier și până la firele de aur din țesături.

Foto: revistatimpul.ro

3. Salina Turda – un veritabil muzeu de istorie a minerului în sare

La 30 de kilometri de Cluj și la câteva sute de metri sub pământ, găsești un oraș subteran, unde natura și omul și-au unit eforturile pentru a crea o localitate de sare. Vezi galeriile subterane, plimbă-te cu barca pe lacurile de sub pământ și adună sănătate și energie. Mai mult decât atât, te poți răsfăța și la un centru SPA, deschis pe lângă obiectivul turistic.

Foto: calatoriaperfecta.ro

4. Castelul de lut din Valea Zânelor – locul inspirat de poveștile Fraților Grimm

În Valea Porumbacului, la Poalele Munților Făgăraș, găsești un castel construit doar din materiale naturale: lut, paie și lemn. Locația a fost deschisă de un cuplu care a evadat de aglomerația bucureșteană și, inspirat fiind de căsuța din povestea cu Alba ca Zăpada, a decis să creeze un punct turistic eco-friendly. Oaspeții pot să călărească, să admire peisajul natural unic, să se răsfețe cu mâncăruri tradiționale și să devină una cu natura.

Foto: urlaub-in-rumänien.de

5. Cetatea Neamț, casa unde a copilărit Nică, zimbrăria „Dragoș Vodă” și Hanul Ancuței din povestirile lui Sadoveanu

Călătorește prin munții din județul Neamț. Suntem siguri că este locul unde o să vrei să revii. Urcă dealul cetății, fă o plimbare cu telegondola, vezi casa unde a copilărit Nică și admiră zimbrii și căprioarele din rezervația naturală „Dragoș Vodă”. Mai mult decât atât, dacă ești pasionat de lectură, o să fii curios să vezi vestitul Han al Ancuței din povestirile lui Sadoveanu și să te delectezi acolo cu cele mai gustoase bucate tradiționale și un pahar de vin autentic.

Foto: cunoastelumea.ro

6. Plimbări cu Mocanița în Maramureș, Munții Rodnei și Cimitirul Vesel din Săpânța

Dacă ajungi prin Maramureș, trebuie să te plimbi neapărat cu Mocanița, ultima locomotivă cu aburi din lume, prin Valea Vaserului. Totodată, îți recomandăm să mergi și să admiri rezervația naturală „Munții Rodnei”, unde vei fi surprins să vezi un peisaj natural rupt din poveste, câteva bisericuțe vechi din lemn, care au sute de ani, dar și specii de animale și plante rare. În același timp, poți vedea și Cimitirul Vesel, loc unic, unde crucile sunt viu colorate, pe ele fiind pictate scene din viața oamenilor înmormântați în acel loc.

Foto: romania-travel-guide.com

7. Roșia Montană – localitate cunoscută încă de la cucerirea Daciei de romani

Numele Roșia Montană a fost căpătat datorită culorii roșiatice a apei, cauzată de conținutul ridicat al oxizilor de fier. Localitatea a fost cunoscută pentru resursele ei naturale, înainte ca Dacia sa fie cucerită. Aici poți vizita Galeriile Romane, cele mai vechi exploatații miniere din Europa în care este permis accesul vizitatorilor, un muzeu al mineritului, dar și admira un peisaj pitoresc format din lacuri, munți, păduri și dealuri.

Foto: rosiamontana.org

Articole asemănătoare

Back to top button