fbpx

foto | Curtea de Apel Cahul interzice accesul publicului la ședințele referitoare la dosarul lui Ilan Șor: „O nouă ilegalitate”

Curtea de Apel Cahul a interzis participarea publicului și a presei la ședințele de judecată în dosarul luil Ilan Șor. Reprezentanții Partidului ȘOR susțin că forțele de ordine nu au permis desfășurarea unui miting organizat de cetățenii care cereau „justiție corectă” și acuză magistrații că ar fi încălcat normele unui proces public și transparent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși anterior instanța a decis că ședințele vor fi publice, completul de judecată a interzis presei să facă înregistrări, iar acest lucru a provocat proteste din partea persoanelor prezente, inclusiv deputatei Marina Tauber. De asemenea, mai mulți manifestanți adunați afară au cerut ședințe publice. După câteva pauze anunțate, judecătorii au reiterat interdicția pentru accesul publicului și al presei la ședință.

„Un oarecare președinte de instanță a încălcat Constituția țării. Cât timp vom răbda aceste încălcări flagrante? Poliția, finanțată din banii noștri, ai cetățenilor, ne încalcă drepturile. Ei, slujitorii poporului, sunt primii care calcă în picioare legea. Suntem obligați să dăm jos această putere începând cu Dodon și continuând cu acest sistem de justiție”, a declarat Valeri Klimenko.

Marina Tauber a menționat că prezența cetățenilor și a presei i-a speriat pe judecători. Ea presupune că în pauză judecătorii s-ar fi consultat cu șeful statului și ar fi primit indicații.

„În pauze s-au consultat probabil cu Dodon, de la care au primit indicații. Așa și nu ni s-a spus din ce motive nu au fost permise camerele de luat vederi la ședința publică. Ne-au dat un drept și tot ei ni l-au luat”, a declarat deputata.

Între același timp, formațiunea declară că și drepturile cetățenilor care s-au adunat în fața instanței au fost încălcate, iar polițiștii au creat cordon în fața Curții de Apel Cahul și nu ar fi permis desfășurarea manifestației.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button