fbpx

foto | Construcția unei baze militare lângă Chișinău, în plină desfășurare. Precizările ministrului apărării

Construcția noii baze militare lângă municipiul Chișinău este în plină desfășurare. Ministrul apărării Anatolie Nosatîi a mers la Băcioi, pentru a vedea cum decurg lucrările.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ministrului, proiectul a derulat în contextul obiectivului de modernizare a infrastructurii Armatei Naționale.

„Tabăra militară este un proiect pe care ni l-am propus să-l realizăm din mai multe motive. În primul rând, ne dorim condiții moderne de cazare și activitate, studii și antrenamente pentru militari. De asemenea, ne dorim redislocarea unităților militare în afara orașului în scop de asigurare a securității populației, dar și pentru îndeplinirea misiunilor conform destinației,” a precizat ministrul.

La fel, acesta a menționat că demararea proiectului a generat o serie de dezinformări și speculații privind destinația și necesitatea acestuia, precum și resursele financiare alocate.

În acest sens, Nosatîi a menționat că proiectul de construcție nu este bază militară NATO, iar tabără militară este un proiect național, finanțat din bugetul de stat.

„Republica Moldova are nevoie de o armată modernă, ceea ce înseamnă inclusiv condiții decente de serviciu și cazare pentru efectivul de militari și angajați civili. Sper că această unitate militară, la fel ca alte proiecte de modernizare a instituției de apărare, va servi drept un factor important pentru motivarea tinerilor și tinerelor să se angajeze în serviciul militar pe contract,” a mai adăugat ministrul.

Foto: army.md
Foto: army.md
Foto: army.md
Foto: army.md
Foto: army.md

Articole asemănătoare

Back to top button