fbpx

foto | Casa Albă anunță că Joe Biden s-a întâlnit la Varșovia cu Maia Sandu. Mesajul președintelui american

Preşedintele Joe Biden s-a întâlnit miercuri, la Varşovia, cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, iar şeful Casei Albe „a reafirmat sprijinul ferm al SUA pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova”, informează un comunicat de la Washington.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preşedintele american Joe Biden „a evidenţiat asistenţa în curs de desfăşurare a Statelor Unite pentru a ajuta Republica Moldova să îşi consolideze rezilienţa politică şi economică, inclusiv agenda de reformă democratică şi securitatea energetică, şi pentru a contracara efectele războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, arată comunicatul Casei Albe, potrivit News.ro.

Preşedinta Maia Sandu a asistat, marţi, la discursul public pe care Joe Biden l-a rostit la Varşovia, la Palatul Regal, pentru a marca un an de la invazia rusă în Ucraina. Încă din primele minute petrecute pe scenă, Joe Biden a salutat prezenţa şefei statului moldovean. El a menţionat că hotărârea moldovenilor de a trăi în libertate i-a făcut să-şi câştige independenţa şi i-a pus pe drumul spre aderarea la UE.

„Preşedinta Sandu se află astăzi aici. Sunt mândru să fiu alături de dumneavoastră şi de poporul iubitor de libertate al Moldovei”, a spus Joe Biden, cerând publicului să o aplaude.

Întâlnirea preşedintelui Joe Biden cu Maia Sandu şi referirea din comunicat la sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova vine în condiţiile în care se înmulţesc semnalele că Moscova ar pune la cale destabilizarea statului moldovean.

Foto: captură ecran

Maia Sandu și-a exprimat recunoștința față de Joe Biden, după ce el a cerut aplauze pentru ea la Varșovia.

Foto: twitter.com

Amintim că Vladimir Putin a anulat marţi un decret care data din 2012 şi care stabilea principiile directoare ale politicii externe a Federaţiei Ruse. În documentul anulat se stipula inclusiv faptul că trebuie găsite „căi de soluţionare a problemei transnistrene pe baza respectării suveranităţii, integrităţii teritoriale şi statutului de neutralitate al Republicii Moldova”.

Articole asemănătoare

Back to top button