fbpx

FlyOne anulază mai multe zboruri din Chișinău. Acestea au fost reprogramate pentru 20 martie

FlyOne, o companie aeriană care operează zboruri din Republica Moldova, a anunțat duminică, 17 martie, că a anulat câteva zboruri, din cauza unei defecțiuni tehnice. Este vorba despre zborurile din data de 20 martie pentru cursele Chișinău-Dublin-Chișinău; Chișinău-Tel Aviv-Chișinău; Chișinău-Verona-Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe Facebook, administrația companiei, susține că fiecare pasager va primi email cu alternative.

Recent, Wizz Air a anunțat că nu va mai opera zboruri din și spre Chișinău începând cu 15 martie 2023, din cauza „riscului ridicat din spațiul aerian al Republicii Moldova”, potrivit operatorului aerian.  Decizia a fost anunțată încă pe 27 februarie 2023. Ultimul zbor va avea loc astăzi, 14 martie, spre Berlin.

Clienții care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația mobilă a companiei aeriene vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, inclusiv o nouă rută de la Iași către Berlin și creșterea frecvenței zborurilor către alte destinații.

Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască, iar capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

Amintim că experții au atras atenția asupra faptului că Wizz Air a anunțat anularea zborurilor la și de la Chișinău cu mai mult de două săptămâni înainte, un termen care se află deja în afara obligației de despăgubire a pasagerilor. Conform unei reguli a Uniunii Europene, dacă zborul este anulat cu mai puțin de două săptămâni înainte de plecare, pasagerul are dreptul la despăgubiri de câteva sute de euro, în funcție de durata călătoriei, pe lângă rambursarea prețului biletului. Faptul că Wizz Air a făcut anunțul cu doar o zi înainte de începerea termenului de două săptămâni sugerează, de asemenea, că decizia lor are la bază motive comerciale, și nu de securitate, spun specialiștii.

Totodată, compania aeriană Ryanair ar putea lua locul celor de la Wizz Air. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la Dublin, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei aeriene Ryanair. În cadrul întrevederii, aceştia au discutat despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button