fbpx

Compania aeriană Ryanair ar putea lua locul celor de la Wizz Air. Grosu de la Dublin: „Sper să avem primele rezultate cât mai curând”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la Dublin, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei aeriene Ryanair. În cadrul întrevederii, aceştia au discutat despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Alături de Jason McGuinness, Director Comercial Ryanair, și Raymond Kelliher, Director pentru Dezvoltarea Rutelor al companiei, am discutat deschis despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova. Le-am transmim că am progresat semnificativ la toate capitolele după discuția pe care reprezentanții Ryanair au avut-o la 11 noiembrie 2022, cu Andrei Spînu”, a punctat Grosu.

Grosu a mai menționat că potrivit analizei tuturor riscurilor, zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță.

„La final, i-am asigurat pe reprezentanții Ryanair că suntem deschiși să le oferim toate condițiile necesare pentru a veni la Chișinău, având în acest sens susținerea mea personală”, scrie Igor Grosu.

Amintim că luni, 27 februarie, Wizz Air a anunţat că suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău, începând cu 14 martie, anunță compania, precizând că decizia vine ca „urmare a evoluțiilor recente din Republica Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării”. Potrivit sursei citate, după data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, care ar putea veni în sprijinul cetățenilor moldoveni.

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a confirmat luni seara, 27 februarie curent, că operatorul aerian „Wizz Air” și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

Articole asemănătoare

Back to top button