fbpx

„Fiți responsabili”: Salvatorii bat alarma și atenționează oamenii să fie prudenți la utilizarea surselor de încălzire

Viața are prioritate. Este mesajul salvatorilor, care atenționează oamenii să fie atenți atunci când utilizează sursele de încălzire, în contextul sezonului rece. Pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, persoanele sunt rugate să utilizeze în mod corespunzător sobele, coșurile de fum, instalațiile alimentate la gaze naturale și aparatele electrice de încălzire. Nu este indicată aprinderea focului în sobe cu lichide ușor inflamabile.

Totodată, specialiștii avertizează ca lucrurile combustibile, articolele de mobilier și lenjeria de pat să fie îndepărtate de instalațiile de încălzit.

Este recomandată aerisirea încăperilor încălzite cu sobe, iar focul trebuie să fie stins în timpul nopții.

Pentru siguranța minorilor, angajații IGSU roagă maturii să nu lase copiii nesupravegheați în casă cu focul aprins în sobă.

De asemenea, în condiții meteorologice nefavorabile IGSU recomandă conducătorilor auto să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul automobilului să păstreze lopată, nisip și lanțuri.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul de Urgență 112.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button