fbpx

Finalitate în dosarul copilului ucis la Orhei pentru o consolă video. Câți ani de închisoare riscă minorul de 14 ani?

Procuratura raionului Orhei anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a unui adolescent din Orhei, care și-ar fi ucis amicul minor pentru o consolă de jocuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tragedia a avut loc pe 18 ianuarie 2020, în subsolul unei clădiri nefinisate din orașul Orhei, unde băiatul în vârstă de 14 ani și-ar fi ademenit amicul, cu doi ani mai mic decât el, l-ar fi înjunghiat mortal cu un cuțit, după care i-ar fi sustras din rucsac o consolă Xbox și ar fi abandonat cadavrul victimei.

În dimineața următoare, suspectul i-ar fi povestit unui prieten despre cele săvârșite, rugându-l să procure doi saci pentru a ascunde cadavrul, după care a mers cu bunica la biserică. La scurt timp, însă, a fost reținut de procurori, iar ulterior arestat preventiv, până în prezent fiind în custodia statului.

Potrivit experților, inculpatul ar fi înjunghiat victima de cel puțin 15 ori, iar fiind audiat de procurori și-a recunoscut vina. Acesta a fost pus sub învinuire pentru două capete de acuzare, inclusiv „tâlhărie” și „omor intenționat”, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă până la 12 ani și șase luni de închisoare. Potrivit legislației, aceasta este pedeapsa maximă la care poate fi condamnat un minor.

De notat că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Articole asemănătoare

Back to top button