fbpx

,,Fetele săreau peste geam”: O angajată de la Aeroport, despre momentele groaznice din timpul atacului

Pasagerii și angajații de pe Aeroportul internațional Chișinău au trecut prin momente de coșmar în ziua crimei comise pe Aeroport. Șefa secției Înregistrare Pasageri și Bagaje, Ana Pascalu-Veleva, fiind la muncă în acea zi, a relatat în detalii cum s-a întâmplat totul în cadrul emisiunii PULS de la Orizont TV. Potrivit ei, după ce s-au auzit împușcături, agenți de pază au intrat în biroul unde se afla și ea și au ordonată să fugă din încăpere. De frică, oamenii ieșeau pe fereastră. Frica cea mare a urmat însă afară, după ce toată lumea fusese evacuată, o angajată ce se afla în sala de sosiri, dar și un hamal erau de negăsit, scrie Tv6.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ana Pascalu-Veleva, șefa secției Înregistrare Pasageri și Bagaje Aeroport Handling SRL: Nu puteam face legătura cu angajata care lucra în sala sosiri, iar băieții de la bagaje nu-l găseau pe unul din hamali. Peste un timp, în sfârșit am primit un mesaj de la Viorica, fata din sala de așteptări, că ea s-a ascuns într-o debara, o cameră mică, ea se află acolo, împreună cu o pasageră cu un bebeluș și cu hamalul. Ei s-au încuiat, telefoanele le-au pus pe silențios și prin mesaje doar țineam legătura.

Totodată, uneia dintre angajatele secției înregistrări pasageri și bagaje i s-ar fi făcut rău, iar medicii au adus-o în cunoștință timp de aproximativ 20 de minute.

Ana Pascalu-Veleva, șefa secției Înregistrare Pasageri și Bagaje Aeroport Handling SRL: Când au venit mascații de la Fulger, au început trageri de focuri, noi fiind nepregătiți psihologic, majoritatea celor care lucrează fiind femei. Tinerele au început să plângă, a fost îngrozitor. Am o colegă angajată, care are cardio-stimulator, care a avut un acces. Mulțumim angajaților Aeroportului, avem un punct medical care lucrează non-stop, angajații căruia erau afară. Tânăra nu se putea ridica de jos, a început să tremure, băieții au dus-o în ambulanță, și au resuscitat-o aproximativ 20 de minute.

După cele întâmplate, administrația Aeroportului a decis să-și reia.

Ana Pascalu-Veleva, șefa secției Înregistrare Pasageri și Bagaje Aeroport Handling SRL: După tot ce s-a întâmplat, credeam că va fi anunțată o pauză, desigur, eu înțeleg pasagerii și nu vorbesc de închiderea Aeroportului, dar credeam că se va oferi timp pentru a schimba angajații sistemului operațional, pentru că agenții nu erau gata să revină la înregistrare. În context, eu am sunat un alt șef de tură, ca să pregătească repede personalul și să-l aducă la lucru. Din păcate, însă, s-a luat decizia de a iniția înregistrările la curse. Inclusiv doamna cu cardio-stimulator s-a reîntors la muncă. Și femeia care s-a încuiat în debara tot.

Deocamdată, direcția Aeroportului nu a comentat aceste afirmații.

Amintim că tragica crimă a fost comisă în data de 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Un cetățean al Tadjikistanului, care a primit refuz de intrare în R. Moldova ar fi luat arma polițistului de frontieră și l-a împușcat mortal, atât pe el, cât și pe agentul de pază, care ar fi încercat să-l neutralizeze.

Individul a fost reținut de mascații de la Fulger, suferind 10 plăgi de armă, iar în seara de 03 iulie a decedat pe patul de spital.

Procuratura a anunțat că dosarul penal pe numele cetățeanului din Tadjikistan va fi clasat, întrucât principalul suspect a decedat, însă continuă urmărirea penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii crimei. De asemenea, continuă cercetările și în procesul penal de verificare a corectitudinii acțiunilor persoanelor responsabile de securitatea Aeroportului.

Articole asemănătoare

Back to top button