fbpx

Este posibil ca Transnistria să ceară alipirea la Rusia? Declarațiile lui Zelenski și a șefului serviciilor de informații militare ucrainene

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a discutat despre posibila cerere a autorităților nerecunoscute din regiunea transnistreană de a se alătura Federației Ruse în cadrul unui congres programat pentru 28 februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu sunt sigur că săptămâna viitoare transnistrenii – sau oricine se va duce acolo – vor face acest lucru. Nu sunt sigur de asta, conform informațiilor pe care le am”, a declarat Zelenski.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în cadrul forumului „Ucraina. Anul 2024” pe 25 februarie.

Zelenski a menționat că nu este sigur cu privire la intențiile regiunii transnistrene și a subliniat faptul că Moldova nu a solicitat sprijin militar de la Ucraina în această privință.

„Avem un război în desfășurare. Acesta este primul lucru. Suntem în război cu Federația Rusă. Acesta este al doilea lucru. Moldova nu ne-a abordat cu astfel de cereri. Acesta este al treilea”, – a notat Zelenski.

Totodată, șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, a declarat că regiunea separatistă Transnistria nu va face apel pentru a se alătura Rusiei, transmite Kyiv Independent.

„Nimeni nu va adera la Federația Rusă pe 28”, a declarat Budanov, adăugând că nu vor exista probleme pentru Ucraina, care se învecinează cu Transnistria.

Serviciul de informații militare al Ucrainei (HUR) a scris, de asemenea, că zvonul prezintă semnele unei „campanii deliberate de dezinformare care are ca scop destabilizarea situației din regiune”.

Articole asemănătoare

Back to top button