fbpx

„E trist să văd cum unii și-au găsit dușmanul politic în mine”. Reacția lui Spînu la acuzațiile lui Slusari

După ce fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, a solicitat demisia viceprim-ministrului și ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și l-a învinuit de incompetență, cel din urmă a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Într-o postare, Andrei Spînu susține că unii politicieni încearcă să își creeze capital politic prin intermediul crizei energetice prin care trece Republica Moldova.

„Oameni buni, nu voi tolera minciuna și nici încercările unor politicieni de a-și face capital politic pe criza energetică. Hai să le luăm pe rând, de ce era nevoie să se aplice un tarif nou de la 1 ianuarie și decizia să fie aplicată prin Comisia pentru Situații Excepționale. Prețul de achiziție a gazelor pentru luna ianuarie a fost cunoscut după data de 20 decembrie. Din păcate, în luna decembrie, pe piețele europene, am avut prețuri de până la 2800 USD pentru mia de m3, ceea ce a făcut să crească prețul de achiziție și pentru Moldova – 647 USD mia de m3”, a menționat Spînu în postarea sa.

Totodată, viceprim-ministrul precizează că criza energetică a afectat mai multe țări din Uniunea Europeană, iar pentru a face față cheltuielilor s-a intervenit cu măsuri de compensare.

„Criza energetică nu este criza țării noastre, este o criză europeană care ne afectează direct. Moldova este pentru a doua oară în stare de urgență din cauza crizei. Deciziile pe care le luăm nu sunt populare, dar sunt corecte. Înțelegem că afectează foarte mule familii și tocmai din acest motiv am venit cu măsuri de compensare care să ușureze această criză. Pentru prima dată în istorie se alocă peste 3 mlrd de lei pentru ajutor, în factură, tuturor oamenilor”, spune Spînu.

„Este trist să văd cum unii și-au găsit dușmanul politic în mine. E greșit colegi, e greșit și mincinos ceea ce faceți. Noi, ne-am adresat oamenilor în această perioadă complicată. Mă adresez și acum. Vom trece cu demnitate peste această criză. Va fi greu, dar vom fi mai puternici după. Știm ce avem de făcut ca să nu ne mai pomenim într-o astfel de situație niciodată și vom face”, a mai adăugat Spînu.

Precizăm că fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că actualul viceprim-ministru, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, se face vinovat pentru decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind majorarea tarifelor la gaze naturale, agentul termic și energia electrică și aplicarea retroactivă a acestora începând cu 1 ianuarie.

Citește și: Vom plăti mai mult pentru agentul termic și energia electrică. Noile tarife aprobate de ANRE

Articole asemănătoare

Back to top button