fbpx

„Demisia este pedeapsa minimală”. Slusari, supărat pe Spînu, după ce ANRE a anunțat noi tarife la gazele naturale

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că actualul viceprim-ministru, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, se face vinovat pentru decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind majorarea tarifelor la gaze naturale, agentul termic și energia electrică și aplicarea retroactivă a acestora începând cu 1 ianuarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Slusari susține că „demisia este pedeapsa minimală pentru „aportul” adus de Spînu în dezamăgirea oamenilor, care au votat partidul pretins proeuropean și anti oligarhic”.

„Domnule Spînu, căt timp o să vă bateți joc de țara noastră? Dumneavoastră sunteți responsabilul principal pentru decizia de ieri, mai mult decât dubioasă, privind aplicarea retroactivă a tarifelor majorate la gaz, agent termic și energia electrică. Nu am întrebări la Moldovagaz, care demult acționează ca agent de influență al statului străin. Nu am ce vorbi cu epavele lui Plahotniuc din ANRE, care de dragul păstrării locurilor foarte calde, sunt gata să vopsească și părul în galben. La finele lunii decembrie dvs., spre deosebire de marea majoritate a populației, ați știut prețul de achiziție a gazelor în luna ianuarie”, a scris Alexandr Slusari.

Fostul deputat PPDA declară că șantajul de la Gazprom și presiunea asupra R. Moldova era previzibilă. Mai mult ca atât, Slusari declară că instanța de judecată are toate temeiurile pentru anularea deciziei ANRE privind aprobarea noilor tarife.

„La finele lunii decembrie dvs., spre deosebire de marea majoritate a populației, ați știut prețul de achiziție a gazelor în luna ianuarie. Era deja clar pentru toți că Gazprom va face lunar presiunea pe Moldova pentru achitarea plăților în avans, conform prevederilor contractului, care dvs ați negociat extrem de prost., iar Moldova gaz va avea permanent acest decolaj de casă. Cunoșteați foarte bine că solduri bugetare sunt peste 10 mlrd lei. Deci ați avut toate datele problemei. Ați fi putut modifica tariful la timp și să alocați imediat suplimentar 2 mlrd lei pentru compensații, inclusiv pentru agenți economici”, a mai precizat Slusari.

În context, fostul parlamentar îl acuză pe actualul viceprim-ministru că s-ar face vinovat de gestionarea defectuoasă a situației, învinuindu-l de incompetență și solicitând demisia lui Andrei Spînu.

„În 6 luni de gestionare a sectorului energetic ați demonstrat ambiții nefondate și incompetență crasă. Ați discreditat puternic vectorul european. Apropo, mult mai rapid decât dascălul dvs Vlad Filat, cu care periodic vă comunicați și în prezent. Demisia este pedeapsă minimală pentru „aportul” dvs. în dezamăgirea oamenilor, care au votat partidul pretins proeuropean și anti oligarhic. Dar nu are rost să fac apel la dvs, căci nu aveți nici un gram de responsabilitate. Indemnul meu este către doamna prim-ministra. Dacă nu solicitați remanieri urgente de cadre, mâine poate fi târziu”, a punctat Alexandr Slusari.

Citește și: Vom plăti mai mult pentru agentul termic și energia electrică. Noile tarife aprobate de ANRE

Articole asemănătoare

Back to top button