fbpx

După Ungaria, și Israelul introduce un certificat de imunitate. Ce riscă persoanele care refuză vaccinarea?

Green Pas – un certificat electronic care confirmă vaccinarea împotriva COVID-19 sau faptul că deținătorul a suportat maladia, ar putea fi introdus în Israel. Măsura vine în condițiile relaxării mai multor restricții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În această săptămână ar urma să se redeschidă hotelurile și sălile de sport pentru cei care au primit două doze de vaccin sau sunt considerați imuni după ce s-au vindecat de COVID-19. Potrivit presei străine, cu referire la Reuters, autoritățile urmează să redeschidă piețele în aer liber, bibliotecile, dar și muzeele.

De menționat este că Israelul conduce listat statelor lidere în procesul de imunizare a populației. Bunăoară, în februarie țara ar putea ajunge ponderea de 30% de vaccinați, raportată la populația de nouă milioane de persoane.

Pe de altă parte, celor care vor refuza vaccinul le-ar putea fi aplicate sancțiuni. Anterior, ministerul israelian al Sănătății anunța că aceștia ar putea avea acces doar în supermarketuri și farmacii.

Amintim că, anterior, și Ungaria anunța despre introducerea unui certificat de vaccinare. Potrivit șefului Executivului de la Budapesta, documentul se emite în cazul persoanele care au primit ambele doze de preparat contra COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button