fbpx

Dosarul Filat II, suspendat. Ce spune avocatul fostului lider PLDM despre decizia magistraților?

Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul Filat II. Magistrații au examinat cele patru cereri, care fost depuse de avocații ex-premierului la prima ședință. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Atunci, avocații lui Filat au menționat că procurorii că au ridicat acte şi probe de la Sediul PLDM fără a avea decizia judecătorului de instrucţie, cerând eliminarea acestor acte din dosar.

„Este dreptul apărări și a inculpatului de a ridica anumite neconcordanțe pe care le consideră cu prevederile constituționale. Apărarea a ridicat o asemena excepție de neconstituționalitate. Instanța a admis această sesizare și a expediat-o Curții Constituționale. Dreptul inculpatului a fost respectat. Curtea Constituțională se ava expune. Toate cererile și pretențiile apărătorilor le considerăm neîntemeiate și nefondate. Apărarea încearcă să-l aducă într-o poziție favorabilă, să invoce o multitudine de încălcări pentru a defavoriza acuzarea”, a menționat procurorul.

De cealaltă parte, avocatul lui Vlad Filat a menționat că instanța de judecată s-a pronunțat asupra unui șir de cereri care au fost înaintate la prima ședință și s-a oprit asupra uneia – solicitarea privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a mai multor prevederi din Codul procedurii penale pe care instanța de judecată a decis să o satisfacă.

Astfel, instanța de judecată a decis suspendarea dosarului Filat II, după ce magistrații au admis sesizarea avocatului și au expediat-o Curții Constituționale.

Acum o lună, procurorii anticorupție au anunțat că au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată spre examinare, cauza penală pe faptul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care este învinuit prim-ministrul, potrivit unimedia.info.

Fostul premier nu își recunoaște vina, iar pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani. La data de 11 noiembrie, magis­tra­ții Cur­ții de Apel Chi­și­nău au men­ți­nut sen­tin­ța instan­ței de fond pe nume­le fos­tu­lui pre­mi­er Vlad Filat, prin care a fost con­dam­nat la nouă ani de închi­soa­re. Vlad Filat pledează nevinovat.

Articole asemănătoare

Back to top button