fbpx

Dosar penal deschis de Rusia împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale pentru mandatul de arestare al lui Putin

Rusia a deschis un dosar penal împotriva procurorului și judecătorilor Curții Penale Internaționale (CPI) care au emis un mandat de arestare pentru Vladimir Putin, a anunțat Comisia de anchetă a acesteia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Responsabilii ruși de investigarea crimelor grave, au afirmat că nu există motive de răspundere penală din partea președintelui rus și au susținut că șefii de stat au imunitate de jurisdicția altor țări.

Aceștia au afirmat că acțiunile procurorului CPI au arătat semne de încălcare a legislației rusești, cum ar fi acuzarea cu bună știință a unei persoane nevinovate de o infracțiune.

CPI l-a acuzat săptămâna trecută pe Putin că a răpit copii din Ucraina.

Într-o declarație, instanța susține că președintele rus este „responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă”.

Kremlinul a numit mișcarea scandaloasă, dar nulă din punct de vedere juridic, deoarece Rusia nu este semnatară a tratatului care a creat CPI.

Citește și: Zelenski salută decizia „istorică” a CPI de a emite mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Articole asemănătoare

Back to top button