fbpx

Dorin Recean: „Liderul AUR, George Simion, participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova”

George Simion, președintele partidului extremist AUR, „face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”, acesta fiind motivul pentru care instituțiile de la Chișinău au luat decizia de a-i prelungi interdicția de intrare în țară, a declarat luni seară premierul Dorin Recean.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu. Înseamnă că participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova. Este o decizie a instituțiilor care instituțiile au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare”, a declarat premierul Recean la Pro TV Chișinău, citează G4media.ro.

Declarația integrală făcută de Dorin Recean:

„Preşedintele AUR din România, George Simion, a fost interzis în 2023 în Republica Moldova pentru încă 5 ani. Anterior, Valentin Dediu, fost director interimar al serviciului secret (SIS) din Republica Moldova în perioada 2011-2013, a declarat la TVR Moldova că „George Simion a nimerit cumva sub vizorul serviciilor speciale rusești, sau materiale compromițătoare, sau cu bani”.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în 30 ianuarie că va cere oficial autorităților din Ucraina și Republica Moldova să comunice motivele pentru care liderul partidului extremist George Simion are interdicție de intrare în ambele țări. Ciolacu a spus va discuta pe această temă cu omologii săi, Dorin Recean și Denîs Șmîhal.

„Nu poate să explice public şi haideţi să nu ne jucăm cu lucruri care totuşi ţin de… Am acces la informaţie. Asta nu înseamnă că voi avea posibilitatea să le fac public. Dar voi adresa această cerere să ştiu la prim-miniştrii. Dacă dânşii doresc, dânşii ei sunt furnizori de informaţie. Nu sunt eu. E un respect interstatal. Dacă dânşii doresc să facă aceste informaţii publice, m-aş bucura. Dacă ele există. Staţi să vedem. Dar presupun că există două decizii, că nu are voie în Republica Moldova şi nu are voie în Ucraina. Ceva a stat la baza acestor decizii”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Amintim că la începutul lunii februarie, preşedintele AUR, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani, până în 2028, potrivit Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău.

George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button