fbpx

Dorin Recean afirmă că starea de urgență nu va fi prelungită: „Am pregătit deja întregul cadru legislativ”

Începând cu 2024, starea de urgență în Republica Moldova cel mai probabil nu va fi extinsă. Această declarație a fost făcută de premierul Dorin Recean în timpul participării sale în cadrul emisiunii „Новая неделя” de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Guvernul lucrează acum pentru a se asigura că nu prelungim starea de urgență. În acest timp, am făcut modificările necesare în legislație pentru ca Executivul să poată acționa în situații de urgență prin alte mecanisme și alte pârghii care sunt deschise pentru control parlamentar. Societatea ne-a cerut acest lucru și Parlamentul ne-a cerut acest lucru. Am pregătit deja întregul cadru legislativ. Cred că până la sfârșitul lunii decembrie vom avea timp sa facem totul. Lucrăm pentru a evita prelungirea stării de urgență”, a menționat Dorin Recean.

Conform declarațiilor prim-ministrului, chiar dacă starea de urgență nu va fi extinsă, posturile de televiziune ale căror licențe au fost suspendate nu vor reveni la difuzare. Recean asigură că există mecanisme în vigoare care vor împiedica aceste televiziuni să reia activitatea.

Starea de urgență în țara noastră a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu declanșarea războiului din Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button