fbpx

doc | Scandal la Spitalul de Dermatologie: Colectivul anunță grevă generală și acțiune de nesupunere civică

Colectivul Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile ameninţă cu grevă generală și acțiune de nesupunere civică, în cazul în care Ministerul Sănătății nu se dezice de intenția de a lichida instituția medicală începînd cu 1 ianuarie 2024, prin fuzionarea cu Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă. Decizia fost luată la Adunarea Generală a colaboratorilor cu vot unanim.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, Colectivul Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile a semnat o petiție care este adresată Președinției, președintelui Parlamentului, prim-ministrului, Avocatului Poporului, Biroului Regional al OMS etc. În petiţie, întreg colectivul medical și non medical a Spitalului îşi exprimă dezacordul faţă de fuzionarea Spitalului de Boli lnfeclioase „Toma CiorbS” şi Spitalul Dermatologie gi Maladii Comunicabile.

„Această petiţie reprezintă voinţa comună a întregului colectiv, care doreşte menţinerea independenţei şi stabilităţii acestor spitale şi care consideră că funcţionarea lor nu ar aduce beneficii reale în ceea ce privește calitatea îngrijirii şi eficienţa serviciilor”, se arată în petiţie.

Amintim că Ministerul Sănătății a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern care prevede fuziunea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile. Pincipalul argument care stă la baza necesității de fuzionare a celor două instituții este că toate maladiile contagioase fac parte din grupul maladiilor infecțioase, ceea ce face posibilă comasarea instituțiilor și elaborarea unui management de activitate comun

Articole asemănătoare

Back to top button