fbpx

doc | Lista cadourilor pe care le-a primit Maia Sandu în trimestrul IV al anului 2023

Aparatul Președintelui Republicii Moldova a făcut publice detaliile privind cadourile primite de președinta Maia Sandu în trimestrul IV al anului 2023, în urma vizitelor oficiale și întâlnirilor diplomatice desfășurate în perioada menționată. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform listei, cel mai scump cadou pe care l-a primit Maia Sandu a fost o vază din cristal fără plumb, suflată și gravată manual, poleită cu aur 24K.

  1. Vază din cristal fără plumb, Republica Cehă (Valoare: 26,020 lei): Maia Sandu a primit o vază suflată și gravată manual, poleită cu aur 24K, tăiată în șase muchii, de la Președintele Republicii Cehe, Petr Pavel.
  2. Cutie muzicală, Elveția (Valoare: 13,100 lei): În cadrul unei vizite oficiale în Confederația Elvețiană, Președintele Alain Berset i-a oferit președintei o cutie mecanică muzicală de lux, exclusivă, dotată cu melodia clasică „The Four Seasons”.
  3. Set de două vaze decorative identice, Portugalia (Valoare: 9,370 lei): În cadrul unei întâlniri diplomatice cu Președintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, președinta Maia Sandu a primit un set compus din două vaze decorative identice, din colecția „Vista Alegre”.
  4. Suvenir, recipient pentru obiecte mici din cristal albastru, Republica Cehă (Valoare: 5,370 lei): Miloš Vystrčil, președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe, a oferit Maiei Sandu un suvenir pentru păstrarea obiectelor mici, confecționat din cristal albastru, decorat manual, produs de Halama, Czech Art Crystal, Republica Cehă.

În total, șefa statului a primit 73 de cadouri. Toate obiectele primite au fost trecute în proprietatea Aparatului Președinției.

Lista integrală a cadourilor poate fi văzută în documentul atașat mai jos.

Articole asemănătoare

Back to top button