fbpx

doc | După o înmormântare, numărul de cazuri de coronavirus în raionul Ocniţa se apropie de 100

Dacă până în luna aprilie raionul Ocniţa se număra printre regiunile cu un număr mic de bolnavi de coronavirus, în ultima perioada acolo a crescut numărul infectărilor. Dintre cele 99 de cazuri înregistrate până acum, mai mult de 80 au fost confirmate în oraşul Otaci.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

ZUGO a aflat de la localnici că înainte de izbucnirea acestui focar, la Otaci ar fi avut loc o înmormântare la care au participat zeci de persoane. Conform tradițiilor, evenimentul ar fi durat câteva zile, iar după înhumare s-ar fi organizat și o masă de pomenire pentru toți cei care au venit să își ia rămas bun de la persoana decedată.

În același timp, într-o notă informativă a Centrului de Sănătate Publică Edineţ, publicată pe pagina web a Consiliului Raional Ocnița, se arată că în perioada 21 aprilie – 11 iunie, la Otaci au fost înregistrate 81 de infectări. Cei mai mulți dintre bolnavi au peste 50 de ani. Conform documentului, ei au contractat maladia deoarece nu au respectat măsurile de autoizolare, distanța socială, dar și rigorile referitoare la „ceremoniile rituale și bisericești”.

Notă informativă COVID-19 la Otaci, 10 iunie 2020 by Victoria Laur on Scribd

Articole asemănătoare

Back to top button