fbpx

doc | Deputatul Alaiba cere CSM-ului sancționarea a doi judecători: „Unul a devenit faimos ieri”

Deputatul PAS Dumitru Alaiba susține că a depus o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) împotriva judecătorului Andrei Niculcea, cel care a examinat dosarul parlamentarului fugar Ilan Șor. Sesizarea vine în urma investigației Rise Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am depus o sesizare pe judecătorul lui Şor – Andrei Niculcea, devenit faimos ieri urmare a unei investigații Rise Moldova”, screi parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, Alaiba cere repetat CSM-ului să se autosesizeze privitor la un șir de pretinse încălcări comise de către judecătoarea Olesea Țurcan la pronunțarea sentinței pe dosarul WESNA LTD vs. Comisia Națională a Pieței Financiare, prin care judecătoria Chișinău a dispus suspendarea executării mai multor hotărâri ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare cu privire la unele măsuri față de acționarii „MOLDASIG” S.A., cu înlăturarea de la executarea atribuțiilor funcționale a administratorului și consiliului societății, instituind administrarea provizorie de către două companii de audit.

Precizăm că, potrivit investigație Rise Moldova după ce Șor s-a ales cu o pedeapsă de 7,5 ani de închisoare și a fost eliberat imediat de sub strajă din sala de judecată, concubina judecătorului Niculcea lansează un salon de cosmetică pe Aeroportul Internațional Chișinău – controlat direct de inculpat.

De acolo, aleasa judecătorului zboară spre capitalele modei: Paris și Milano, împreună cu sora vitregă a lui Ilan Șor. Între timp, Șor devine fugar, iar judecătorul – un pasager fidel spre Israel, țara de origine a inculpatului.

Articole asemănătoare

Back to top button