fbpx

Din 2 mai începe construcția gazoductului Ungheni-Chișinău! Pavel Filip: Un pas important spre asigurarea securității energetice a Republicii Moldova

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău vor demara din 2 mai. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de premierul Pavel Filip.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful Cabinetului de Miniștri spune că Transgaz, compania care se ocupă de construcția gazoductului, a semnat toate contractele necesare acestui scop.

„Facem încă un pas important spre asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Asta înseamnă că țara noastră va putea lua decizii în beneficiul cetățenilor, fără riscuri, pentru că va avea o sursa alternativă de gaze naturale”, a menționat Pavel Filip.

Conducta va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual în jur de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în ţara noastră. Compania „Transgaz” va investi în acest proiect 93 de milioane de euro.

Construcția conductei este o continuare a gazoductului Iași-Ungheni, construit încă în 2014 după mai multe eforturi comune ale prim-miniștrilor de atunci de la Chișinău și București – Iurie Leancă și Victor Ponta.

Articole asemănătoare

Back to top button