fbpx

Dezvoltarea economiei și parcursul european al R. Moldova, discutate la Guvern cu președinta Bundestagului german

Agenda de reforme a țării noastre, dezvoltarea economiei, situația de securitate din regiune, dar și consolidarea eforturilor pentru combaterea dezinformării au constituit principalele subiecte discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu președinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Bärbel Bas, aflată în țara noastră într-o vizită de lucru. Este cea de-a doua vizită a șefului legislativului federal german în Republica Moldova de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful Executivului de la Chișinău a menționat că sprijinul Germaniei este bine cunoscut prin numeroase proiecte de dezvoltare, dar și companii germane care au deschis mii de locuri de muncă pentru cetățenii noștri. Prezintă interes și atragerea investițiilor germane în domeniul cercetării și dezvoltării, a energiei regenerabile, construcției sistemelor de irigare în agricultură.

„Apreciem contribuția investitorilor germani în dezvoltarea economiei țării noastre, prin crearea de noi industrii și locuri de muncă, prin importante proiecte de infrastructură realizate în regiuni cu sprijin german. Obiectivul nostru major este să asigurăm o dezvoltare durabilă și să creștem economia națională. Continuăm să ne concentrăm pe reformarea justiției, pe lupta împotriva corupției și pe măsurile de deoligarhizare”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Președinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Bärbel Bas, a apreciat relațiile de prietenie dintre țările noastre și a reconfirmat sprijinul ferm al statului german pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button