fbpx

Despăgubiri de 120 000 de lei pentru tânărul gay agresat în armată. Pavlescu spune că va contesta decizia instanței

Marin Pavlescu, tânărul care ar fi fost supus hărțuirii în cadrul armatei moldovenești din cauza orientării sale sexuale, va primi un prejudiciu în valoare de 120 000 de lei în urma deciziei judecătorești. Această sumă este rezultatul unei decizii parțiale a Judecătoriei Chișinău în urma cererii de chemare în judecată depuse de Pavlescu, solicitând 1 milion de lei prejudiciu moral de la Brigada nr. 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” și 500 000 de lei de la Ministerul Apărării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform hotărârii judecătorești, tânărul va primi 50 000 de lei ca prejudiciu moral din partea Brigăzii nr. 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” pentru hărțuirea legată de orientarea sa sexuală în timpul serviciului militar. De asemenea, Ministerul Apărării din Republica Moldova va plăti alte 50 000 de lei pentru încălcarea drepturilor lui Pavlescu la respect și protecție.

Pe lângă aceste sume pentru prejudiciul moral, Marin Pavlescu va primi 20 000 de lei pentru prejudiciul material suferit, acoperit în totalitate atât de brigadă, cât și de Ministerul Apărării.

Avocata lui Pavlescu, Doina Ioana Străisteanu, a subliniat că, deși consideră această hotărâre ca fiind o victorie, tânărul intenționează să conteste decizia și să continue lupta pentru drepturile sale. Pavlescu a fost victima discriminării și violenței fizice în timpul celor șase luni și jumătate de serviciu militar, iar în declarațiile sale, el rememorează toate aceste experiențe negative.

De menționat că decizia primei instanțe poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în decurs de 30 de zile de la pronunțare.

Articole asemănătoare

Back to top button