fbpx

Deputatul Nesterovschi rămâne în arest în izolator, iar colega sa Lozovan – în arest la domiciliu

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis solicitarea procurorilor de a prelungi arestul pentru deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În următoarele 30 de zile, chiar dacă este înregistrat în cursa pentru Primăria Bălți din partea Partidului Renaștere, Nesterovschi va fi închis în izolator, iar Lozovan va sta în arest la domiciliu – scrie tv8.md.

Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți la 21 septembrie.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat că cei doi au fost interceptați câteva luni la rând și că în dosar există probe concludente care demonstrează că parlamentarii au fost convinși de către Ilan Șor să părăsească fracțiunea socialiștilor și să adere la partidul „Renaștere”. Mai mult, cei doi au încercat să convingă și alte persoane să adere la formațiunea finanțată din banii lui Șor.

Aceștia sunt învinuiți de comiterea infracțiunilor de corupere pasivă, pregătirea finanțării unui partid politic din surse interzise de lege și acceptarea finanțării a unui partid politic din partea unui grup criminal organizat și a deputatei Irina Lozovan, pentru comiterea infracțiunilor de acceptare a finanțării a unui partid politic din partea unui grup criminal organizat și spălare de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Menționăm că Serviciul de Informații și Securitate în comun cu Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au descins joi cu peste 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, cât și în nouă automobile.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate şi ridicate documente şi bunuri care prezintă interes pentru cauza penală: telefoane mobile, calculatoare, înscrisuri de ciornă și alte documente. La fel, au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 189.200 de lei, 25.415 de euro, 2430 de dolari, 4500 de franci elvețieni.

Articole asemănătoare

Back to top button