fbpx

De trei ori mai apreciat decât Poroșenko. Zelenskii a acumulat 73,23% din voturi, după procesarea a 99,87% din procesele verbale

Turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina este câștigat de Vladimir Zelenskii. Actorul a obținut 73,23% din voturi, iar contracandidatul său, Petro Poroșenco – 24,45% din voturi, ceea ce înseamnă de trei ori mai puțin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru victoria la prezidențiale, Zelenskii a fost felicitat de numeroși lideri politici mondiali, printre care Donald Trump, Angela Merkel, Emanuel Macron, Donald Tusk, Johannes Hahn și Justin Trudeau. Urări de bine i-a adresat și președintele Republicii Moldova – Igor Dodon, care s-a arătat convins că activitatea lui Zelenskii în cea mai înaltă funcție din stat va contribui la prosperarea în continuare a Ucrainei în beneficiul poporului său.

Premierul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că aceste alegeri au arătat că ucrainenii și-au dorit schimbări, menționând și faptul că Zelenskii nu va călca pe aceeași greblă asemenea fostului președinte al țării.

Potrivit presei din Ucraina, la scrutinul de ieri au participat 61,37% din alegători, cei mai activi fiind locuitorii din regiunea Lviv (67,34%) și Dnepropetrovsk (65,82%). În total, au fost înregistrate 938 de încălcări ale procesului electoral, fiind întocmite 12 procese penale și 10 protocoale administrative.

Amintim că pentru turul doi al alegerilor prezidențiale au fost deschise 29.982 secții de votare în 200 de regiuni. Primul tur a avut loc pe 31 martie curent. Atunci, Petro Poroșenko a obținut 15,95% din voturi, iar Vladimir Zelenskii – 30,24%.

Citește și:

Articole asemănătoare

Back to top button