fbpx

Un alegător din Ucraina a murit la secția de votare: „Haideți să păstrăm calmul”

Incident tragic într-o secție de votare din Ucraina. Un alegător, venit să se pronunțe în favoarea unuia dintre cei doi candidați pentru funcția de președinte, a decedat chiar în secția de votare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul oficial a fost făcut, în cadrul unui briefing, de președinta Comisiei Electorale Centrale din Ucraina, Tatiana Slipachuk. Aceasta a menționat că incidentul a avut loc la secția de votare nr. 610496, deschisă în regiunea Ternobil. Bărbatul decedat avea 75 de ani.

Potrivit presei din Ucraina, victima a reușit să voteze, iar la ieșirea din cabina de vot i s-ar făcut rău, iar, ulterior a decedat, în pofida ajutorului medical de urgență acordat de un ofițer aflat în secția de votare. Medicii veniți la fața locului au reușit doar să constate decesul. Deocamdată, nu a fost stabilit motivul care ar fi dus la moartea bărbatului, organele competente urmând să investigheze cazul.

„Este cu adevărat regretabil… Din nou, rog să ne păstrăm calmul și să votăm. Țara și fiecare dintre noi așteaptă această alegere”, a adăugat Slipachuk.

Până la această oră au fost înregistrate aproape 200 de încălcări la secțiile de votare. În același timp, 130.000 de ofițeri au fost mobilizați pentru a asigura ordinea publică.

Pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina au fost deschide 29.982 secții de votare în 200 de regiuni. În registrul alegătorilor sunt înscriși circa 30,3 milioane de oameni.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din statul vecin a avut loc pe 31 martie curent. Atunci, Petro Poroșenko a obținut 15,95% din voturi, iar Vladimir Zelenskii – 30,24%.

Articole asemănătoare

Back to top button