fbpx

Zelenskii adună laude. Dodon, Trump și Macron, printre politicienii care deja l-au felicitat cu victoria la prezidențiale

Clipe numărate au rămas până Comisia Electorală Centrală din Ucraina va anunța rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale. Vladimir Zelenskii, însă, și-a atribuit deja victoria, poziție pe care au acceptat-o și numeroși șefi de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre cei care l-au felicitat cu rezultatele din cel de-al doilea tur al scrutinului se numără Donald Trump, Angela Merkel, Igor Dodon, Emanuel Macron, dar și Alexandr Lukașenko.

„Preşedintele Trump a sunat să îl felicite pe Vladimir Zelenskii pentru victoria sa electorală şi pe oamenii din Ucraina pentru alegerile paşnice şi democratice. SUA va continua să susţină eforturile Ucrainei de a obţine integritatea teritorială”, a declarat Kurt Volker, emisar al Statelor Unite.

În același timp, Dodon s-a arătat convins că activitatea lui Zelenskii în cea mai înaltă funcție din stat va contribui la prosperarea în continuare a Ucrainei în beneficiul poporului său.

„Îmi exprim speranța că relațiile seculare de bună vecinătate dintre popoarele și țările noastre, bazate pe cooperare constructivă și înțelegere reciprocă, vor continua să se dezvolte și să se consolideze cu succes. În context, sper că în cel mai scurt timp vom avea posibilitatea de a ne vedea și discuta agenda relațiilor bilaterale”, a mai adăugat președintele Republicii Moldova.

Și premierul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că aceste alegeri au arătat că ucrainenii și-au dorit schimbări, menționând și faptul că Zelenskii nu va călca pe aceeași greblă asemenea fostului președinte al țării.

Actorul de comedie a mai primit felicitări și din partea cancelarului Austriei – Sebastian Kurz, președintelui Parlamentului European – Donald Tusk, prim-ministrului Armeniei – Nikol Pashinyan, Comisarului european pentru politica de vecinătate și extindere – Johannes Hahn și din partea prim-ministrului Canadei – Justin Trudeau.

Menționăm că până la acest moment au fost procesate 97,99% din procesele verbale. Astfel, Vladimir Zelenskii a acumulat 73,15% din voturi, iar contradandidatul său, Petro Poroșenko – 24, 52%.

Articole asemănătoare

Back to top button