fbpx

Ucrainenii aleg astăzi dintre Zelenskii și Poroșenko: Polițiștii au înregistrat deja peste 100 de nereguli la secțiile de votare

Zi decisivă pentru ucraineni. Vecinii de peste Nistru își aleg astăzi președintele. Populația trebuie să se pronunțe fie în favoarea actualului șef de stat, Petro Poroșenko, fie în favoarea contracandidatului său, actorul de comedie și liderul primului tur al alegerilor prezidențiale, Vladimir Zelenskii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Secțiile de votare s-au deschis în Ucraina la ora 08:00 și se vor închide la 20:00. Deși, deocamdată, nu au fost făcute publice rezultatele până la această oră, toate sondajale realizate până în prezent îi dau câștig comediantului Zelenskii. Acesta ar urma să fie susținut de aproximativ 70% dintre ucraineni, transmite presa străină.

Zelenskii a promis că, în cazul în care câștigă, se angajează să combată corupţia în ţara sa, care este una dintre cele mai sărace din Europa. Totodată, ambii candidați au menționat că vor păstra ţara pe traiectoria pro-occidentală. Până la ora 10:00, polițiștii au înregistrat 102 încălcări în secțiile de votare. În același timp, 130.000 de ofițeri au fost mobilizați pentru a asigura ordinea publică.

Pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina au fost deschise 29.982 secții de votare în 200 de regiuni. În registrul alegătorilor sunt înscriși circa 30,3 milioane de oameni.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din statul vecin a avut loc pe 31 martie curent. Atunci, Petro Poroșenko a obținut 15,95% din voturi, iar Vladimir Zelenskii – 30,24%.

Articole asemănătoare

Back to top button