fbpx

De la începutul războiului, 516 moldoveni s-au întors din Israel. Cum pot beneficia de ajutor cei rămași

Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează într-un mod alert, și în weekend, punând la dispoziție atât servicii consulare de urgență, cât și servicii obișnuite. În conformitate cu decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, pe perioadă stării de război, a fost hotărâtă eliberarea gratuită a titlurilor de călătorie pentru concetățenii noștri din Statul Israel, aflați în incapacitate de plată pe perioada stării de război.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din data de 7 octombrie până în prezent, 516 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors acasă, iar în aceeași perioadă, 253 de cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv.

Ambasada Republicii Moldova din Tel Aviv menține contact permanent cu cetățenii noștri din Fâșia Gaza și lucrează, împreună cu statele partenere, inclusiv SUA, Egipt, România și Ucraina, la găsirea unor opțiuni fezabile pentru evacuarea lor din zonă. În plus, un funcționar consular a fost detașat în Egipt să ofere asistență cetățenilor noștri din Fâșia Gaza.

Aeroportul Internațional Ben Gurion rămâne deschis, iar moldovenii care doresc să părăsească teritoriul Israelului sunt îndemnați să utilizeze zborurile regulate disponibile către Chișinău sau alte destinații apropiate.

La fel cetățenii moldoveni prezenți pe teritoriul Israelului aunr rugați să se înregistreze utilizând acest formular: https://shorturl.at/tvCR9.

Până în prezent, 328 de cetățeni s-au înregistrat.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md

email: tel-aviv@mfa.gov.md

telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772, +972527998396, +972 52-2787326 (în regim 24/7)

Articole asemănătoare

Back to top button