fbpx

De ce trebuie să îţi ţii telefonul pe modul avion atunci când zbori: Explicaţia specialiştilor

Atunci când călătorim cu avionul trebuie să ținem cont de anumite sfaturi pe care ni le oferă experții, piloții și însoțitorii de zbor. Persoanele care au telefoane inteligente trebuie să-și treacă celularul pe modul avion. De ce este atât de important acest pas.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Motivul pentru care telefonul trebuie setat pe modul avion, în timpul călătoriei aeriene

Pe timpul unei călătorii cu avionul, anumite lucruri trebuie verificate, pentru a te asigura că vei avea parte de un zbor liniștit, scrie Playtech.

Umbrelele ferestrelor trebuie să fie ridicate, astfel încât să poți vedea dacă există o situație de urgență. Mesele cu tăvi trebuie să fie așezate, iar scaunele să stea în poziție verticală, astfel încât să poți ieși rapid din rând.

Laptopurile pot deveni proiectile în caz de urgență, deoarece buzunarele din spate nu sunt suficient de rezistente pentru a le conține. În altă ordine de idei, nu uita să îți setezi telefonul pe modul avion.

Te-ai întrebat, vreodată, de ce trebuie făcut acest ultim pas? Ei bine, navigația și comunicațiile prin intermediul transportului se bazează pe serviciile radio, care, încă din anii 1920, au fost coordonate pentru a minimiza interferențele.

Cei de la CNN relatează că tehnologia digitală utilizată în prezent este mult mai avansată decât unele dintre tehnologiile analogice pe care specialiștii le utilizau acum 60 de ani.

Cercetările au arătat că dispozitivele electronice personale pot emite un semnal în aceeași bandă de frecvență precum sistemele de comunicații și navigație ale aeronavei, creând o interferență electromagnetică.

Ce spun specialiștii

În anul 1992, un studiu realizat de către compania Boeing și Autoritatea Federală de Aviație a SUA a investigat utilizarea dispozitivelor electronice la interferența aeronavei, fără să găsească probleme legate de computere sau alte dispozitive electronice personale, în timpul fazelor necritice ale zborului, adică între decolări și aterizări.

Comisia Federală de Comunicații din SUA a început, de asemenea, să creeze lățimi de bandă de frecvență rezervate pentru diferite utilizări, precum cea a telefoanelor mobile, a navigației și comunicațiilor aeronavelor, în așa fel încât acestea să nu interfereze una cu cealaltă.

Guvernele din întreaga lume au dezvoltat aceleași strategii și politici pentru a preveni acest tip de probleme de interferență.

În Uniunea Europeană, încă din anul 2014, marile companii aeriene le-au permis pasagerilor avioanelor să-și păstreze dispozitivele electronice pornite, pe întreaga durată a zborului.

În prezent, utilizarea telefoanelor mobile în timpul zborului nu afectează capacitatea aeronavei de a funcționa propice.

Articole asemănătoare

Back to top button