fbpx

„Dacă nu va fi extrădat își va ispăși pedeapsa în Israel”. Procurorul General, despre dosarul Șor

„În timpul apropiat o să fie și o finalitate pe cazul Șor”. Este declarația procurorului general interimar Dumitru Robu, făcută în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind întrebat cât o să mai dureze procesul în privința lui Ilan Șor, procurorul a declarat că avocații lui Șor invocă motive de tergiversare.

Mai mult, Robu afirmă că Ilan Șor și-ar putea ispăși pedeapsa în Israel, dacă nu va fi extrădat în Republica Moldova.

„Suntem convinși că în cazul în care nu va fi extrădat, cel puțin, își va ispăși pedeapsa în Israel, deoarece este o procedură prin care noi putem remite sentința de condamnare statului Israel. Din câte cunosc acum cererea de extrădare este încă în curs de examinare și nu avem un răspuns final, dar sunt șanse ca el să fie extrădat în Republica Moldova”, a conchis Robu.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

La 30 iulie 2019, Ministerul Afacerilor Interne a declarat că Ilan Șor a părăsit ilegal țara și că a fost anunțat în căutare națională și internațională.

La 15 august 2019, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.

La 23 august 2019, șeful oficiului INTERPOL din Republica Moldova declara pentru Ziarul de Gardă că Ilan Șor se află în Israel, stat al cărei cetățenie o deține.

Articole asemănătoare

Back to top button