fbpx

CUB a aderat la blocul politic format din Platforma DA, LOC și Partidul Schimbării

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a aderat la Blocul Politic și Electoral din care fac parte Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor și Partidul Schimbării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul a avut loc pe 25 februarie, în cadrul unei ședințe comune a Birourilor Politice ale celor patru partide.

„Noi, cei care am optat pentru această coaliție, suntem conștienți de obligația noastră de a da cetățenilor un guvern capabil să guverneze competent, onest și profesionist, în condițiile statului de drept, prin politici transparente și fiscalitate redusă. Suntem împreună pentru a pune bunăstarea populației și viitorul cetățenilor pe primul loc pe agenda politică a Republicii Moldova. Aderând la acest bloc politic și electoral, dorim să contribuim la întărirea instituțiilor democratice și pluraliste, care să asigure cetățenilor bunăstare și stabilitate,” a susținut Igor Munteanu, președintele CUB.

Președintele Platformei DA, Dinu Plângău, a susținut că Blocul celor patru partide europene este o construcție politică deschisă, democratică și transparentă.

„Pe platforma sa, Blocul va pleda pentru dezvoltarea dinamică a inițiativei private, eliminarea barierelor în calea concurenței libere, iar proiectul de aderare la UE va fi adaptat la așteptările concrete ale populației și va fi conectat pe susținerea clasei antreprenoriale, pe scoaterea din sărăcie a satului și dezvoltarea economică durabilă, ca factor central de stabilitate și coeziune socială a tuturor cetățenilor”, a spus Plîngău.

„Noi cerem actualei guvernări să renunțe la modul ignorant și neprofesionist de administrare a statului, să renunțe la sistemul ”verticalei puterii de stat”, la numiri bazate exclusiv pe criterii de fidelitate politică și să adopte principiul meritocrației la selectarea și numirea conducătorilor instituțiilor și întreprinderilor de stat. Orice sistem construit în interesul unui grup politic va eșua, va dezamăgi și va pune în pericol viitorul european al Republicii Moldova”, a menționat președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor.

Articole asemănătoare

Back to top button