fbpx

COVID-19 nu ține cont de funcții și numărul de fani! Persoanele publice din Moldova care au fost infectate până acum

COVID-19 nu ține cont de vârstă, funcție și numărul de fani. Până acum, în Moldova s-au infectat peste 38.000 de persoane, printre ele fiind și mai mulți oameni din spațiul public.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre aceștia se numără mai mulți deputați, artiști, dar și miniștri. Unii dintre ei au relatat că au avut forme ușoare ale bolii, iar alții nu au oferit prea multe detalii despre modul în care au suportat boala și s-au vindecat.

Printre cei din spațiul politic, mai mulți deputați din Parlamentul țării s-au infectat. Primii au fost socialistul Vladimir Mizdrenco și fostul democrat Eugen Nichiforciuc. A urmat deputata Platformei DA, Arina Spătaru, apoi s-au îmbolnăvit și aleșii poporului din Partidul ȘOR – Igor Himici și Vladimir Vitiuc.

Dintre oficialii din Guvernul Chicu, se cunoaște că a fost bolnav de COVID-19 șeful de la MAI – Pavel Voicu. La fel, recent și ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că s-a infectat. Lupta cu virusul o duc consilierul premierului – Nicolae Rădița, dar și viceprim-ministra pentru Reintegrare – Cristina Lesnic. La fel, și conducătorul SMURD Moldova, Dumitru Carasic, a învins boala, fiind primul donator de plasmă.

În rândul oamenilor din lumea artei, despre care se știe că au contractat maladia, se numără Mark Stam și Tatiana Spînu. Cei doi au confirmat în spațiul public diagnoza. De asemenea, influencerul Dan Ioniță anunța ceva timp în urma în stories că a făcut testul, iar rezultatul a fost unul pozitiv.

Printre clericii de rang înalt infectați se numără episcopul de Edineț Nicodim și episcopul de Bălți – Marchel. Precizăm că ultimul era printre persoanele care promovau teoriile conspiraționiste la debutul pandemiei.

Conform informațiilor din seara zilei de 4 septembrie, în Moldova s-au îmbolnăvit 38.906 persoane. Peste 27.000 au fost vindecate, iar altele 1047 au pierdut lupta cu virusul.

 

Articole asemănătoare

Back to top button