fbpx

Poate fi numit eroul zilelor noastre! Cine este primul moldovean care a donat plasmă pentru pacienții bolnavi de coronavirus?

Primul donator de plasmă din Moldova este un angajat al IGSU. Salvatorul care a decis să ajute pacienții în stare gravă se numește Dumitru Carasic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta este șeful SMURD și a fost externat pe 6 aprilie, fiind tratat de COVID-19. Astăzi, specialistul a mers la Centrul de Transfuzie a Sângelui și a donat plasmă pentru a salva alte trei persoane.

„Eroii din prima linie luptă pentru fiecare viață. Medicul este un exemplu de curaj, devotament și implicare. El speră că gestul său va fi urmat de cât mai mulți pacienți care au reușit să învingă boala. Mulțumim din numele întregii societăți”, a punctat ministra Sănătății, care a publicat pe pagina sa de Facebook o imagine din timpul procedurii.

Pentru a fi mereu informați și a afla primii cele mai importante știri, vă îndemnăm să ne urmăriți și pe canalul nostru de Telegram. Stați acasă și aveți grijă de sănătatea voastră!

Aflați mai multe despre procedura de colectare a plasmei din articolul de mai jos:

ultima oră | Faptă demnă de admirație! Un moldovean care s-a tratat de coronavirus a donat plasmă pentru a salva alți pacienți

Articole asemănătoare

Back to top button