fbpx

update | Copii din R. Moldova, blocați la frontiera Belarus-Lituania. Explicațiile MAE

(update) Ministerul Afacerilor Externe informează că grupul de copii al corului „Rapsodia” continuă drumul spre casă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma demersurilor MAE, autoritățile lituaniene au emis la prima oră o autorizație de călătorie pentru autocarul în care se afla corul – documentul care lipsea și fără care nu este permis tranzit prin teritoriul Lituaniei. Copiii și adulții care îi însoțesc au primit tot ajutorul necesar, inclusiv prânz cald. Ambasadele Republicii Moldova din Vilnius și Minsk au intervenit imediat după semnalarea problemei și au cooperat cu partea lituaniană pentru a asigura o soluție rapidă.

Știrea inițială:

Un autocar cu copii moldoveni a fost blocat la granița lituaniană. Aceștia se întorceau de la un festival din Belarus. Potrivit informațiilor, autocarul cu copii stă la graniță de 24 de ore. Despre aceasta scrie artistul și prezentatorul Pavel Duganov.

„Nu putem ieși din Belarus. Ambasada noastră ne-a recomandat să mergem prin Lituania. Iar acum noi ne întoarcem de la granița cu Lituania, care ne întoarce înapoi în Belarus. Nu putem să ne întoarcem în Moldova nicicum.”, a spus lidera ansamblului, Natalia Barabanșikova.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un comentariu referitor la situația autocarului staționat la granița cu Lituania, explicând că lipsa de licență a transportatorului a fost motivul pentru care trecerea autocarului nu a fost autorizată conform ordonanței guvernului lituanian privind regimul de trecere a frontierei.

„Ambasada Republicii Moldova din Vilnius este în contact constant cu autoritățile lituaniene de frontieră pentru a facilita o soluționare rapidă a situației și pentru a obține autorizația necesară în cel mai scurt timp posibil.”, menționează sursa.

Articole asemănătoare

Back to top button