fbpx

Continuă să crească numărul cazurilor de pneumonie în municipiul Chișinău

Continuă să crească numărul cazurilor de pneumonie în municipiul Chișinău. Săptămâna precedentă s-au înregistrat cu 25% mai multe îmbolnăviri, iar din totalul cazurilor de pneumonie, peste 63% sunt în rândul copiilor, transmite IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vladimir Bolocan, șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială a Consiliului municipal Chișinău, a declarat, în cadrul ședinței serviciilor municipale, că creșterea cazurilor de pneumonie pune presiune pe instituțiile cu profil pediatric din municipiul Chișinău, dar chiar și așa, acestea fac față solicitărilor.

De asemenea, potrivit lui, se monitorizează situația privind raportarea cazurilor de scarlatină. În context, a atenționat părinții să fie atenți la simptomele în acest sens manifestate la copii și să solicite asistența medicală în caz de manifestare a acestora.

Vladimir Bolocan a remarcat că săptămâna precedentă a fost activată o secție COVID-19 în cadrul Institutului de Ftiziopneumologie cu 50 de paturi, dintre care actualmente sunt ocupate 23 de paturi, inclusiv 6 persoane sunt în stare gravă și au nevoie de oxigen.

El a remarcat că Direcția pe care o conduce își propune ca până pe 31 ianuarie să elaboreze un plan local cu privire la vaccinare anti-COVID-19, după care se va apela la organizațiile internaționale care finanțează campaniile de vaccinare la nivel central, să finanțeze și vaccinarea și la nivel local.

Articole asemănătoare

Back to top button