fbpx

Conflictul între Ceban și guvernare ia amploare: Primarul cere să i se întoarcă poliția locală, iar deputații îl învinuiesc că nu-și îndeplinește atribuțiile

Ion Ceban, Primarul General al municipiului Chișinău, a venit cu o reacție la învinuirile că nu intervine să deblocheze bulevardul Ștefan cel Mare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„V-ați învățat să cereți de la Ceban. Dar Ceban nu încalcă legea, pentru că voi sunteți incompetenți! Bulevardul Ștefan cel Mare – blocat! Întoarceți poliția locală municipiului Chișinău dacă nu reușiți să faceți față!, declară Ion Ceban, Primarul General al municipiului Chișinău, într-o postare, pe pagina sa de Facebook.

Asta după ce deputatul PAS Radu Marian a anunțat, la fel, într-o postare pe Facebook, că autoritățile centrale „vor găsi soluții să deblocheze bulevardul Ștefan cel Mare”, dacă autoritățile locale ale capitalei nu vor cere acest lucru.

„Primarul Ceban, din câte se vede, nu are de gând să respecte obligațiile prevăzute de lege și se transformă în aliat al lui Șor. Ivan Ceban trebuie să anuleze imediat autorizația și să nu fie complice la încălcarea drepturilor altor cetățeni,” a mai scris Marian.

Într-o postare pe o rețea de socializare și deputatul PAS Dumitru Alaiba a scris că Ceban ar vrea să pună mâna pe Poliția locală, fapt ce l-ar favoriza.

„Nu suntem și nu vreau să fim stat polițienesc. Suntem un stat de drept, unde fiecare autoritate trebuie să-și execute atribuțiile întocmai. De cel puțin o săptămână primăria nu își îndeplinește adecvat atribuțiile gestionând protestul lui Șor. Primăria a autorizat manifestația. Este responsabilitatea primarului Ceban,” se arată în postarea lui Alaiba.

Citește și: A patra duminică de proteste în capitală. Sute de persoane s-au adunat în fața Președinției și Parlamentului

Articole asemănătoare

Back to top button