fbpx

„Condamnare publică făcută în avans și telejustiție”: Avocatul lui Viorel Morari comentează învinuirile înaintate acestuia

Vasile Foltea, avocatul șefului suspendat din funcție al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, susține că Procuratura Generală ar încerca să facă presiune psihologică asupra judecătorului de instrucție care va examina mâine solicitarea de prelungire a mandatului de arest pe numele clientului său cu încă 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În situația în care, exact cu o zi înainte de a fi examinat demersul procurorului privind prelungirea mandatului de arest, Procuratura iese cu un asemena comunicat în care spune despre faptul că există un al treilea capăt de acuzare, nu poate fi calificat decât ca o acțiune cu tentă subiectivă, menită să influențeze opinia publică, presa, dar și judecătorul care urmează să examineze demersul procurorului, pentru a-l orienta să aplice măsura preventivă solicitată”, ne-a comunicat apărătorul, contactat de ZUGO.

În ceea ce privește abordarea Procuraturii Generale privind capetele de acuzare înaintate procurorului-șef al PA suspendat din funcție, Vasile Foltea declară că ar fi una incorectă, întrucât este vorba despre ceeași pretinsă faptă, care a fost calificată în baza a trei articole diferite din Codul Penal.

„Precizez, să nu credeți că este vorba despre un alt episod sau un alt dosar. Este aceeași acțiune, pe care acuzatorii au calificat-o prin prisma a trei norme ale Codului Penal. Toate aceste trei învinuiri sună pompos, deși se referă la o singură acțiune, iar informația respectivă a fost pusă în presă exact cu o zi înainte de ședința de judecată. Eu tratez chestia aceasta ca o condamnare publică făcută de către organul de urmărire penală, înainte de o sentință judecătorească. Pe seama domnului Morari se face telejustiție acum”, a mai adăugat Vasile Foltea.

Avocatul a subliniat că Viorel Morari pledează în continuare nevinovat și respinge toate acuzațiile care i-au fost aduse. Acesta cataloghează dosarul în care este vizat ca fiind unul politic.

Amintim că procurorii i-au înaintat astăzi învinuirea definitivă șefului PA suspendat din funcție, iar pe lângă cele două capete de acuzare imputate anterior – abuz de serviciu și fals în acte publice, Morari mai este acuzat și de amestecul în înfăptuirea urmăririi penale. Dosarul acestuia urmează în curând a fi finalizat și deferit justiției, iar marți, la ora 14:30, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, urmează să se pronunțe pe marginea solicitării privind prelungirea mandatului de arest.

Articole asemănătoare

Back to top button