fbpx

Comentariul Moldovagaz, după ce Gavrilița a declarat că instituția nu se isprăvește cu situația: Au fost perioade în care presiunea gazului a fost mult mai scăzută

„În pofida faptului că la ziua de astăzi sistemul de transport gaze naturale al Republicii Moldova funcționează la parametrii de presiune apropiate de cele critice, SA „Moldovagaz” continuă să asigure aprovizionarea cu gaze a tuturor consumatorilor”, se arată într-un comunicat al Moldovagaz. Acesta este primul comentariu după ce prim-ministra Natalia Gavrilța a declarat că instituția nu a reușit să țină sub control situația și că se impune instituirea stării de urgență în Republica Moldova în legătură cu criza energetică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„SA „Moldovagaz” consideră necesar să fie reamintit că în istoria Republicii Moldova au existat deja perioade, în care presiunea gazului în sistem a fost mult mai scăzută, decât în prezent. Cu toate acestea, atunci s-a făcut față situației, la fel va fi și acum. Asigurăm consumatorii țării că situația dificilă cu aprovizionarea cu gaze va fi depășită”, se arată în comunicat.

„Totodată, întreprinderile din grupul „Moldovagaz”, inclusiv operatorul sistemului de transport gaze, vor lucra în coordonare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar pe perioada Stării de Urgență vor acționa în concordanță cu situația și deciziile Comisiei pentru Situații de Urgență”, se mai arată în comunicatul Moldovagaz.

Amintim că Parlamentul a instituit, la propunerea Guvernului, stare de urgență în R. Moldova pentru perioada 22 octombrie – 20 noiembrie.

Vezi și: video | Parlamentul va institui stare de urgență pentru achiziția rapidă de gaze naturale din surse alternative. Gavrilița: Presiunea din țevi e la limita critică

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button