fbpx

video | Parlamentul va institui stare de urgență pentru achiziția rapidă de gaze naturale din surse alternative. Gavrilița: Presiunea din țevi e la limita critică

Situația în domeniul aprovizionării gazelor naturale, în urma negocierilor de la Moscova, s-a mișcat din loc, însă deocamdată nu există o certitudine. Pe piața Republicii Moldova există un deficit de gaz de 16 milioane de metri cubi, iar presiunea din țevi e la limita critică, astfel încât Guvernul va face o achiziție de gaze care să readucă presiunea la limita normală. În acest sens, astăzi Comisia pentru Situații Excepționale va solicita instituirea stării de urgență pentru a fi posibilă achiziția în regim de urgență a gazelor naturale din surse alternative. Ulterior, Guvernul va solicita Parlamentului să voteze instituirea stării de urgență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute vineri dimineața, într-o conferință de presă, de către prim-ministra Natalia Gavrilița.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a anunțat la rândul său că Parlamentul va vota astăzi, într-o ședință extraordinară, instituirea stării de urgență.

Natalia Gavriliță a mai declarat că Moldovagaz nu a putut menține situația sub control.

De aceea, până la sfârșitul acestei zilei vom procura gaze naturale pentru a aduce situația la normalitate”, a spus Gavrilița, care va merge în Parlament pentru a solicita votul deputaților.

Ulterior, Comisia pentru Situații Excepționale va solicita oferta altor traideri internaționali pentru achiziția de gaze naturale, iar compania Energocom va achiziționa volume de gaze naturale și va readuce presiunea în rețeaua de transport a gazelor la un nivel normal.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button