fbpx

Chirtoacă susține că Dodon ar fi prezentat la Munchen un document secret despre federalizare: „Nu are nici un fel de viitor în Republica Moldova”

Dorin Chirtoacă îl compară pe Igor Dodon cu fostul președinte ucrainean, Victor Ianukovici. Acesta susține că actualul șef al statului nu ar avea viitor în țara noastră. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul primar al capitalei susține că deține acte prin care s-ar demonstra că Dodon ar fi coordonat discursul său de la Munchen cu serviciile speciale ale Kremlinului. Acestea au fost prezentate în cadrul dezbaterilor electorale de la TVR Moldova.

Potrivit lui Chirtoacă, ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, ar fi expediat înainte de plecarea lui Dodon la conferința menționată, organizată în februarie 2020, generalului rus Cernov, o notă informativă care conținea inclusiv discursul rostit de șeful statului. Ulterior, același text ar fi fost plasat pe pagina web oficială a Președinției.

În același timp, potrivit lui Chirtoacă, atunci, la Munchen s-ar fi prezentat un document secret care ar fi ținut de federalizarea țării. Totuși, în cadrul dezbaterilor, moderatorul a expus poziția purtătoarei de cuvânt a lui Igor Dodon a declarat că „disperarea unor contracandidați nu are limite. Cetățenii, pe 1 noiembrie, îi vor pune pe toți concurenții la locul lor după merite și rezultate”.

Dorin Chirtoacă intenționează să transmită documentele pe care le deține Procuraturii Generale. ZUGO a solicitat purtătoarei de cuvânt a candidatului independent Igor Dodon să comenteze acuzațiile lui Chirtoacă referitoare la pretinsele discuții secrete de la Munchen despre federalizarea Moldovei. Vom publica reacția imediat ce primim un răspuns.

Articole asemănătoare

Back to top button