fbpx

Centrul capitalei, blocat de corturile protestatarilor: Poliția cere, din nou, ajutorul lui Ceban

În apropierea Președinției și Parlamentului au mai fost instalate duminică 9 octombrie încă 100 de corturi pentru manifestanții Partidului Șor. Astfel, circulația transportului public a fost sistată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, în perimetrul străzilor Sfatul Țării și Maria Cebotari. Așadar, locuitorii capitalei s-au arătat a fi indignați de faptul că circulă cu dificultate în centrul capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, poliția a informat într-un comunicat de presă că a solicitat, repetat, Primăriei să dispună înlăturarea corturilor de către organizatorii protestului.

La fel, potrivit oamenilor legii, a fost a inițiat un proces pe faptul blocării traficului, toate acțiunile protestatarilor fiind documentate.

„Solicităm Primăriei Municipiului Chișinău ca, în temeiul legii 26 cu privire la întruniri, să dispună de urgență deblocarea traficului pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, prin dezinstalarea corturilor,” se mai arată în comunicatul de presă emis de Poliție.

În același timp, Poliția a atenționat și organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari, inclusiv blocarea traseului.

Amintim că de la începutul întrunirilor, Poliția a sesizat de 6 ori Primăria precum și organizatorii protestelor despre nenumăratele abateri de la lege, care creează disconfort locuitorilor capitalei.

Potrivit organizatorilor protestelor, manifestațiile vor avea loc non-stop „până când guvernarea își va da demisia”.

Citește și: A patra duminică de proteste în capitală. Sute de persoane s-au adunat în fața Președinției și Parlamentului

Articole asemănătoare

Back to top button