fbpx

Celebrul compozitor Ennio Morricone a lăsat o scrisoare de adio: „Am murit”

Înainte de a trece la cele veșnice, Ennio Morricone a lăsat în urma sa o scrisoare de adio emoționantă. În mesajul său, marele compozitor s-a adresat familiei și celor mai apropiați oameni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ieri, după ce au aflat de moartea artistului, jurnaliștii au plecat imediat în fața clinicii unde era internat Ennio. Tot atunci, avocatul și prietenul lui – Giorgio Assumma – a ieşit pentru a citi scrisoarea de adio.

„Eu, Ennio Morricone, am murit. Îi anunţ astfel pe toţi prietenii mei care mereu mi-au fost aproape, dar şi pe cei aflaţi departe de mine, de care mă despart cu mare afecţiune”, așa a început mesajul compozitorului.

Mai apoi, Ennio a menționat că motivul acestei despărțiri este unul singur: „Nu am vrut să deranjez”.

Și precum acesta a transmis mesajul celor mai apropiate persoane din viața sa, artistul a adresat gânduri bune celor mai dragi prieteni, care au fost „foarte prezenţi în ultimii ani ai vieţii” sale – regizorul Giuseppe Tornatore, cu care Ennio Morricone a lucrat la toate filmele sale, cât şi soţiei acestuia, Roberta Pacetti, transmite Agerpres.

Compozitorul și-a luat rămas bun și de la surorile sale – Adriana, Maria şi Franca; de la cei patru copii ai săi – Marco, Alessandra, Andrea şi Giovanni; şi de la nepoţii lui – Francesca, Valentina, Francesco şi Luca.

Cuvinte emoționante au fost scrise de Ennio pentru soția sa – Maria Travia – care i-a fost alături de când s-au cunoscut, în 1950.

„Către ea îmi îndrept toată dragostea care ne-a ţinut legaţi şi pe care regret că o părăsesc. Ei îi spun un adio dureros”, încheie marele compozitor italian.

Amintim că Ennio Morricone, unul dintre cei mai mari compozitori din toate timpurile, a decedat pe 6 iulie curent, la vârsta de 91 de ani. Legendarul este caracterizat ca fiind un talent unic, care a realizat opere de artă și a lăsat în spate un tezaur de proporții. El a fost un compozitor și dirijor italian. S-a născut la Roma și, de-a lungul carierei, a compus muzică pentru mai mult de 500 de filme și seriale.

CITEȘTE ȘI:

Ennio Morricone, unul dintre cei mai mari compozitori din toate timpurile, s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani

Articole asemănătoare

Back to top button