fbpx

Cei trei angajați ai Laboratorului de expertiză al ANSA, învinuiți de corupere pasivă, arestați pentru 30 zile

Cei trei angajați ai Laboratorului de expertiză al ANSA, învinuiți de corupere pasivă, au fost arestați pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Doi dintre aceștia urmează să fie plasați în penitenciarul 13, iar unul – la domiciliu, din motiv că a fost confirmat pozitiv la COVID-19. Încheierea judecătorului poate fi contestată la Curtea de Apel în ordinea stabilită de lege.

Alte două persoane, reținute în dosarul mitei cu certificate sanitare, colaborează cu ancheta și sunt cercetate în stare de libertate.

Amintim că, ofițerii Centrului Național Anticorupție au reținut pe 20 aprilie cinci persoane suspectate de acte de corupție. Printre cei reținuți ar fi și angajați ai Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelor, dar și agenți economici. Perchezițiile ar fi fost demarate și la hala de carne de pe strada Vaarlam din centrul capitalei.

Precizăm că pe 19 aprilie, CNA a publicat un material video care surprinde momentul în care un specialist din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelor ia bani pentru a elibera certificat de conformitate. În cadrul perchezițiilor efectuate marți dimineața,cinci persoane au fost reținute în cadrul a 43 de cauze penale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button