fbpx

video | „Ce vrei? Aduci toate zdohniturile”. Momentul în care un specialist ia bani pentru certificate de calitate a cărnii

Momentul în care un specialist din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelor ia bani pentru a elibera certificat de conformitate a fost filmat de Centrul Național Anticorupție (CNA). În cadrul perchezițiilor efectuate marți dimineața, cinci persoane au fost reținute în cadrul a 43 de cauze penale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din înregistrare observăm cum mai mulți agenți economici vin la expert, iar acesta le cere bani. Unora dintre ei acesta le spune că produsele din carne pe care le aduc la piață nu sunt conforme.

„Ce vrei? Toate zdohniturile le aduci vânzătorilor?”, îi spune el unuia dintre vizitatori. Altui agent economic surprins că îi oferă bani acesta îi relatează că „un vițel miroase. Era cam umflățel. Era lipicios”.

Precizăm că, marți dimineața, CNA a descins în hala de carne de la Piața Centrală din capitală. Trei medici și doi agenți economici au fost reținuți, fiind documentați în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă şi activă. Funcționarii sunt bănuiţi că ar fi eliberat comercianţilor, care desfăşurau activitate de vânzare a cărnii, certificate de calitate şi sanitar-veterinare contra cost.

În context, Primăria capitalei precizează că în cadrul cauzelor penale nu sunt vizați funcționari ai întreprinderii municipale „Piața Centrală”, iar acțiunile ilegale nu au vizat teritoriile entităților comerciale gestionate de întreprinderea municipală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button