fbpx

Ce s-a întâmplat cu opozanta lui Lukașenko, răpită ieri? Autoritățile din Belarus anunță unde s-ar fi aflat

Maria Kolesnikova, opozanta lui Aleksandr Lukașenko, care ar fi fost răpită ieri, a fost reținută la hotarul dintre Belarus și Ucraina. Anunțul a fost făcut de autoritățile de la Minsk, prin intermediul agenției naționale de presă Belta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit informațiilor, împreună cu Kolesnikova în Ucraina se aflau alți doi opozanți, care au reușit să traverseze hotarul. Totuși, conform versiunilor neoficiale, politiciana ar fi fost forțată să plece din Ucraina, însă și-ar fi rupt pașaportul la punctul de trecere a frontierei și nu ar fi putut ieși din Belarus, relatează portalul tut.by pe canalul său de Telegram, făcând referire la surse ale publicației Interfax Ucraina.

Pe de altă parte, autoritățile din Belarus au anunțat că în Ucraina ar fi fost reținuți și ceilalți doi opozanți, care s-ar fi aflat la frontieră împreună cu Maria Kolesnikova. Nu se cunoaște încă dacă aceștia ar putea fi extrădați autorităților de la Minsk.

Precizăm că, ieri, după ce în presă au apărut informații despre presupusa răpire a opozantei Kolesnikova, șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a cerut asigurarea eliberării imediate a tuturor persoanelor închise pentru motive politice înainte şi după alegerile prezidenţiale din august, care ar fi fost falsificate, iar Germania a cerut să fie informată despre locul aflării opozantei.

CITEȘTE ȘI:

O lideră a protestatarilor din Belarus ar fi fost răpită. „Au urcat-o într-un microbuz”

Articole asemănătoare

Back to top button